LIVE

HTML/JavaScript

Geng Baek Hati

Saturday, October 01, 2011

.:=10 Fakta ZAM IJAM


Asaalamualaikum , Salam Sejahtera , Salam 1 Malaysia , Salam Melaka Maju dan salam seterus2nya kpd hadek2 , kakak2 , habang2 , makcek2 , pakcek2 , jiran kanan , jiran kiri walaupon korang bukan antara follower aku pon haha !  , ok ni merupakan entri pertama aku bulan OCT ni . jd smpena bulan yg baru , aku nk bocor rahsia2 aku yg konfem korang xtawu  kat korang supaya aku xpenat sangat simpan rahsia banyak2 *erkk



*gambar ni mmg xde kena mengena , so ada sy peduli?



1 . Umur saya 16 tahun(form 4laa) ,  bersekolah di SMK Dato’ Dol Said Bestari Alor Gajah, Melaka .
kat sekolah, saya ambil  aliran Sains Tulen . *erti omputeh Pure Science, ehh xpaham jugak, lantak kau la




2 . Saya ada 4orang bilangan adik-beradik,saya juga merupakan anak bongsu kpd En.Hassan dan Pn.Hasnah *xkenal?, abaikan!




3 . Saya start jadi blogger since May 2011 , kalao korang nk tawu entri pertame pulak pd 27 May .




4 . nak tawu kesukaan saya? . Saya suke makan macam2 , kalao nk senaraikan , kompem anda buhsan .
tp xpe, bg sket je la, urmm suke makan AYAM GORENG *saye abg Ipin, erkk . Suke jugak terhadap MEXICO BUN *xtawu, pegi tanye pakcik Google .suke semua masakan MAK saya *sbb sodapp .tapi saya xsuke ehem2 :

  • adek beradek Kobes Bunge
  • Petola
  • Kacang wane hijau yg orang masok dalam nasi minyak tu
  • xberape nak suke sayur bayam n adek beradeknye kecuali Kangkung
  • Nangka
  • Keledek
  • Pedal ayam
  • Air Keladi
  • kau nak tawu lagi ke?
  • xpayah laa banyak2, siket cukop kan??
  • kalau aku xnak bgtawu kau nk buat apa? hahaha!




5 . saya seorang yg sukakan muzik , lagu2 terbaru yg best mesti boleh hafal punye .
terutame lagu dari artis2 : Dato CT , Stacy , Tomok , Anuar Zain , ekcelly ade banyak lagi .Saya juga suka ber-karaoke * ade sape2 yg nak ajak karaoke? 




6 . Saya seorang yang sukakan kekemasan , pantang tengok  tempat bersepah-sepah ni *tp tengok tempat jugak la . Dekat kelas slalaunye , saye yg sapu sampah *kalau dah kotor sgt la , tolong bukak tingkap , tutup tingkap , tutup pintu , betulkan balek ape2 peralatan yg xberada pd kedudukan sbnarnye (*ni bukan nk tunjuk aku rajen giler k) . It's juz lik macam mata saya ni saket tgok tempat bersepah ni .





7 . Saya ni sedikit KEPOCHI *maen hentam, xtaw eja , suka nak tawu hal2 yg berlaku kat sekeliling saya ,
lebih kurang macam sy ni xsuka ketinggalan apa2 news pon ! Mesti nk updated ~





8 . Saya suke tengok tv . Hari2 hadap tv jee , sebab tu aku tawu semua drama2 kat setiap slot stesen tv tu ,*xpercaye sudah!




9 . Saya suka maen mesej *sms , tp x berape suke calling , sebab kadang2 number yg call kite tu unknown kan , tu yg malas angkat call *alasan baek x?





10 . Kalao boleh nak masok ASWARA , *kalau berkelayakan la ,bercita-cita menjadi seorang penyanyi
* erkk agak2 bolehh?











dah2 , dah habes pon , Ape? kau nk tawu lg? kenapa sepuloh je? ehh kau nk tawu lg pegi upah detective laa siasat pasal aku . Xnak jugak? ok2 , aku bg lagi  . ..

11 . Bertemu lg pada entri saya yg seterusnya *nak lempang laju2 tak? HAHA!



7 comments:

Hizami Rahim said...

budak sekolah lagi rupanya.

Blogger bernama Zam ! said...

haha! ye abg Zami ^^
btw thnx kumen !

Aerol Hafiezi said...

hey budak sekolah, aerol datang follow sini :)

Blogger bernama Zam ! said...

Aerol : hey abg Aerol , thnx kumen n b my follower k ! ^^

Ujang9897 said...

bagus entri ang ni.., dpt perbaiki penulisan bahasa mesti umpph..!! =)

- cuba tuka buat popop window..untk mesra pengguna..=)caranya tgk sini

http://azfar9897.blogspot.com/2011/04/cara-buat-pop-up-window.html

Blogger bernama Zam ! said...

Ujang : thnx abg ! akan d perbaiki k ~

Aliff Haikal said...

hahaha

tempoh umur blog zam

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers