LIVE

HTML/JavaScript

Geng Baek Hati

Sunday, September 25, 2011

Zam FAN dia.

ASSSALAMUALAIKUM


merujuk kpd title di atas *mcam surat rasmi laa pulak  Zam merupakan salah seorang drpda FAN sape?
Retis ni laa yg aku nak crite kat korang2 sume .








ni baru ambek fresh2 dari blog retis ni tawu .


aku nak flashback balek , aku mule ngeFAN ngan dy ni , lepas dye tup2 jadi JUARA AF6 , aku time tu memang xlayan sangat AF ni . so bile dy dah mule jadi retis , aku mule minat kat dia . nk tawu sbab ape? . becoz of her dance style  . ! i rily luv it ! dan lagu2 dia pon boleh get along ngan aku . sbab tu aku suka sangat .
OK ! back to the present time ! baru2 ni , STACY  launch album baru dia yg brtajuk STAY-C .











album ni direleased pd 9 SEPT hari tu .

okey , nak aku review pasal album ni? boleh .
Album ni ada 7 buah lagu which is :





  • Kananova ciptaan sepenuhnya Edry Abdul Halim
  • Cemburu – lagu Kunci Demak & lirik dari Akim AF7
  • Bosan – lagu: Omar K & Kimberly & lirik: Omar K
  • Lalai – Lagu & lirik: KunciDemak
  • Kapsul – Lagu: Audi Mok & Lirik Zel Hadauan
  • Gempur duet bersama Amy Search – Lagu & Lirik: Edrie Hashim
  • Pelangi Senja – Lagu: Taja MUH / Lirik: Tun Teja.




Ape yg memeranjatkan ialah Akim merupakan penulis lirik bg lagu Cemburu ! dan stacy mmg xpernah jangka yang akim akan jd penulis lirik untuk lagunya itu . Satu lg yang special , Stacy ada mengundang AMY SEARCH untuk berduet bersama dalam lagu GEMPUR . Korang boleh bayangkan tak, stacy duet dgan amy , WAWW!  tat's must b awesome, i think !



Dalam banyak2 lagu ni , aku dah tersangkut dengan beberapa lagu dalam ni . 
Nak tawu lagu yang mane , scroll bawah lagi .


KASANOVA . click untok tgok full song ~

n kalao korang boleh layan n nak menggoreng lagu ni bersama , scroll lagi bawah untok tengok its full lyrics!





KASANOVA

Dahulu kukenal dia
Jejaka idaman Malaya
Semut pun tak mati dipijak
Lemah lembut bicara

Semakin ku buka hati
Semakin buka mata
Dia berselindung untuk mengaburi langkahnya

Kini ku tak mahu
Di tipu dengan si pencabul kalbu

Mula-mula kubenar-benar nak bercinta
Dengan iya-iya

Tapi lama-lama belangnya keluar
Rupa-rupanya jahatnya suka-suka

Ditawan dengan (kasanova)
Sumandak digoda (kasanova)

Ditawan dengan (kasanova)
Sumandak digoda (kasanova)

Dahulunya aku permaisuri
Bertakhta dalam hati
Sebaliknya dia penjajah
Banyak lagi yang lain

Sia-sia aku setia
Akhirnya harapan hancur
Cukup sampai sini saja
Percayakan romeo

Kini ku tak mahu
Di tipu dengan si pencabul kalbu

Mula-mula kubenar-benar nak bercinta
Dengan iya-iya

Tapi lama-lama belangnya keluar
Rupa rupanya jahatnya suka suka

Ditawan dengan (kasanova)
Sumandak digoda (kasanova)

Ditawan dengan (kasanova)
Sumandak digoda (kasanova)

Kini ku tak mahu
Di tipu dengan si pencabul kalbu

Mula-mula ku benar-benar nak bercinta
Dengan iya-iya

Tapi lama-lama belangnya keluar
Rupa rupanya jahatnya suka-suka

Ditawan dengan (kasanova)
Sumandak digoda (kasanova)

Ditawan dengan (kasanova)
Sumandak digoda (kasanova) 





Aku memang boleh layan lagu ni habes2 , sure x bosan punya .
N antara lagu lain yg aku ADORE ialah . . . . . . 






KLIK SINI KALAU NAK TAU
.
.
.
.

KISAH DONGENG


Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja








NEXT . . . ..








DAN INI JUGA




.
.
.
.
.
LALAI




Terjerumus terhempas tiada kata lagi 
Seperti diriku telah hilang pergi 
Berhadapan berada pengubat rindu ini 
Berjuta prasangka tertanya di hati 

Sememang cinta ini mengasyikkan 
Terpaku sejenak dalam keajaiban 
Hanya aku masih saja mencintaimu 
Mendambakanmu 

Meskipun ada kalaku terlalai jauh 
Ku tetap mencintaimu tetap milikmu
 Kerana cintamu hadir di setiap nafasku 

Bersemadi terpatri di dalam sanubari 
Berbisik mantera cinta yang abadi 
Terperangkap terlindung masa yang bersenandung 
Memetik kekata kilas seribu tahun 

Sememang cinta ini mengasyikkan 
Terpaku sejenak dalam keajaiban 
Hanya aku masih saja mencintaimu 
Mendambakanmu 

Meskipun ada kalaku terlalai jauh 
Ku tetap mencintaimu tetap milikmu 
Kerana cintamu hadir di setiap nafasku 

Hanya aku masih saja mencintaimu 
Mendambakanmu 

Meskipun ada kalaku terlalai jauh 
Ku tetap mencintaimu tetap milikmu 
Kerana cintamu hadir di setiap nafasku 


Hanya aku masih saja mencintaimu
 Mendambakanmu 

Meskipun ada kalaku terlalai jauh 
Ku tetap mencintaimu tetap milikmu 
Kerana cintamu hadir di setiap nafasku





wowowowo hummmmm . *EH2 , sory2 . tengok?? addicted ke x lagu ni?
siyes waa cakap .!
ok dahh . Aku rase jari2 aku pon dah melalak suruh letupkan2 sekarang ni . 
Aku berhenti kat sini dulu .
Ada crita baru , gua kasi crita  , woraitt?






6 comments:

Akmal Hisham said...

aq minat Justin Bieber

Zam Ijam said...

Akmal : kalau aku cakap aku tak ambek kesah?? *erkk

eddy syrol said...

aritu dia dtg kampung, buat performance sempena open house CM...

jom singgah sini jap
Hizami Li cakap pasal daniel adie
Fiq Fikri yang pemalu

Zam Ijam said...

Eddy : waah . bez nye ,
*jeles ni tawu ?

hyz said...

wah betul2 minat ni.. hehehe ~ dah follow kamo . i think kamo perlu letak shoutbox untuk blogger2 tinggalkan link n blogwalking.. =)

Zam Ijam said...

Hyz : memang minat giler ! haha! papepon thnx dah fllow . thnx also 4 ur suggestion , akn d pikerkan . :D

tempoh umur blog zam

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers