LIVE

HTML/JavaScript

Geng Baek Hati

Thursday, November 10, 2011

PENAT jadi PELUH

Selamat petang , okay ni cerita masa dekat sekolah tadi.Dari pagi datang sekolah,Cikgu Humairah(guru editor majalah SEDIA) panggil aku dan sorang lagi kawan aku untuk tolong buat final touch-up before majalah SEDIA di print-out kan . Kawan aku ni Naib Ketua Editor *bangga sekejap . Nak tahu siapa dia tonyoh sini  .
Seriously aku cakap , memang penat tahap 240 km/j *erkk.





Editing process tu jadi lambat disebabkan budak-budak sekolah ni tak bagi kerjasama . Announcement dah 2 3 kali buat , still berkelakuan macam tak dengar apa-apa , buat aku mendidih je . Last-last aku lah kena tawaf dua blok panggil semua ketua-ketua tingkatan . Sabar je lah .





Editing tu habis dalam jam 11.40 pg , lepas tu masa jumpa Ustzh Rodziah dalam bilik guru , jumpa pulak Ustzh Azizah n Ustzh Misliza yang kemudiannya mintak tolong kat kitorang untuk tawaf 3 form that is form1 , form 2 and form 4 . . Kitorang kena edarkan borang kemasukan 2 pertandingan : Takbir Raya , Spell It Right in JAWI .Dah habis kerja tu semua , kitorang jumpa balik kedua-dua ustzh td untuk pulangkan lebihan borang-borang tu and ni yang terjadi ...




"Ustazah , ni lebih borang tadi"
"Eh kenapa ada lebih?"
"Satu kelas satu borang kan?"
"Astaghfirullahalazim , bukan satu tapi lebih.."
"Haaaa??? kitorang ingat satu je..?"




Jadi kenalah lagi sekali kitorang tawaf balik habiskan borang-borang lebihan tadi tu . When all done , peluh-peluh kitorang menyebabkan kitorang dapat upah ...weeeeeee.Lepas tu , baru la boleh rehat sikit dalam kelas sambil baca novel . 





Actually aku cerita kat korang ni bukan sebab aku menyesal tolong cikgu-cikgu aku tu , tapi saja nak share kepenatan aku *erkk boleh ke?.Lagipun dah akhir-akhir tahun ni , duduk dalam kelas , bukan buat apa apa pun, so boleh la menambahkan pahala kan? . Anda nak pahala?bolehlah catat sikit dalam kotak hikmat Zam Ijam ok . :)

8 comments:

Zac Rega said...

sabar je lorrh . editor majalah ni . hebad2 . follow zam . first time komen kat sini . proud dikit .

Syahmi Said said...

Nice one... Zam thanks promote... :D
Memang penat gile.. Nasib baik ada kawan. Kalo x. Ish3.

reez said...

tahniah kerana rajin membantu guru haha.if it's me i'd rather stay home dah hujung2 sem ni haha

Blogger bernama Zam ! said...

Zac Rega : tak hebad mane pon la , thanx zac !

Blogger bernama Zam ! said...

Syahmi Said : haha , okay okay . penat takpe, kesannya nanti lagi besar .:)

Blogger bernama Zam ! said...

Reez : memang betul , tapi duduk rumah pun bosan juga , so kesimpulannya duduk rumah=pergi sekolah .*erkk.

reez said...

:) thanks notify. xpelah pergi sekolah dapat pahala :)

Blogger bernama Zam ! said...

Reez : haha , betul betul .

tempoh umur blog zam

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers